Coaching (met honden)

Je kent het vast dat iemand zegt dat de hond op zijn baasje lijkt. Dit is ook helemaal niet gek. Je hond voelt feilloos je gemoedstoestand en reageert daar op. Zit jij even niet zo goed in je vel? Zit jij in een burn-out of heb je spanningsgerelateerde klachten? Heb je moeite met het stellen en het bewaken van je eigen grenzen? 

Merk jij wel eens dat je hond niet doet wat jij wil of wat je verwacht? Dit komt door hetgeen wat jij doet! Ik maak je bewust van (onbewust) gedrag en emoties en leer je weer vertrouwen te hebben in jezelf en in je kunnen. Ik geloof dat ik uit iedereen het beste naar boven kan halen!

Ik start altijd elk coachingstraject met een (gratis) intake. Dit kan telefonisch zijn of in een kort gesprekje. Daarin bepalen we samen welk soort coaching bij je past en aansluit bij hetgeen je zoekt. Ik kom bij je thuis, neem de tijd voor je, luister, stel vragen en we zoeken samen naar oplossingen voor je probleem.

 

Ik houd van 1 op 1 coaching, maar ik weet ook dat jouw tijd beperkt is. In deze drukke tijden en met alle sociale verplichtingen is het ook mogelijk om digitaal/online contactmomenten te houden. Een fysieke ontmoeting is niet in alle gevallen noodzakelijk of ik kan je na een fysieke ontmoeting daarna verder online begeleiden. Ook een mix hiervan is natuurlijk een optie. Voor alles geldt dat dit bij jou moet passen!

Coachen met een hond kun je op twee manieren zien. Je hebt bijvoorbeeld een probleem met je hond en je wilt concrete tips om dit op te lossen. Dit is echter niet mijn insteek en zit op het werkveld van een hondengedragstherapeut. Als je je hond wilt trainen, kun je hiervoor een cursus gehoorzaamheid volgen. Kom je er in de cursus en na je training nog steeds niet uit? Heb je al heel veel geprobeerd en denk je dat het aan jezelf ligt? Dan moet je bij mij zijn! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het 'probleem' altijd bij het baasje ligt. Daarom richt ik me altijd eerst op jou en niet op je hond. Ik gebruik jouw hond als ingang om over te praten. Jij gaat natuurlijk wel met je eigen hond het geleerde in praktijk brengen.

Als het nodig is in een coachingstraject zet ik graag mijn eigen hond in als co-coach. Djenna is een zwart labrador retriever teefje van 7 jaar. Ze is gek op water en balletjes. Djenna is echt mijn maatje en ik kan met haar lezen en schrijven. Daarom zet ik haar graag in als co-coach. Een hond reageert namelijk in het moment en zonder oordeel. Ze voelt feilloos je gemoedstoestand aan en reageert daar op. Djenna spiegelt daardoor je (onbewuste) gedrag of emotie. Door samen te werken met Djenna kan ik je bewust maken van je eigen handelen en je gedrag en de invloed die dat heeft op je omgeving.

Djenna zet ik in als ik wil weten of hetgeen je me vertelt over jezelf of over je hond klopt. Of als ik denk dat er meer onder zit of als Djenna jou of mij ergens bij kan helpen.

Hondencoachwandeling:

Lopen met de hond, een heerlijk moment tussen jou en je trouwe viervoeter, of niet?

Ik ga graag met Djenna een flink stuk lekker lopen. Ze vindt het heerlijk en het is voor mij ontspannend.

Regelmatig zie ik andere mensen (al dan niet met hond) lekker wandelen. Mijn oog trekt dan juist wel naar de mensen die niet ontspannen lopen, continu hun hond corrigeren, schreeuwen en niet ontspannen zijn. Dit zie je terug in het gedrag van de hond en daar gaat je ontspannen wandeling.

De meeste problemen zijn gerelateerd aan het gedrag van de baas. Ik zie mensen druk bellend “lekker” lopen op het strand. Of je ziet dat ze zelf niet lekker in hun vel zitten.

Voor sommige mensen is de drempel te groot om direct hun “probleem”(hond) bij mij als coach neer te leggen. Een hele sessie denkt men meestal niet nodig te hebben. Daarom organiseer ik hondencoachwandelingen.

Wat houdt dit in?

- In een groep met max 5 personen gaan we een wandeling maken door het bos of over het strand (dit wisselt per wandeling).

- Een wandeling duurt een half uur tot een uur.

- Hier let ik uiteraard op het gedrag van baas en hond.

- Ik loop met iedere deelnemer een bepaalde tijd op voor een 1 op 1 gesprekje. Je kunt dan alles aan me vragen en kort je probleem bespreken met me.

Als we samen tot de conclusie komen dat het handig is dat we verder in een 1 op 1-sessie aan de slag gaan, wordt het geld van de wandeling in mindering gebracht. De wandeling kost €15 per persoon (met hond). Elke extra hond die je meeneemt reken ik €5 voor.

Je kunt het vergelijken met mijn telefonische intake aan de start van een coachtraject. Echter heb je direct persoonlijk contact met mij als coach en we weten gelijk of het ‘klikt’.

 

 

Tarieven coaching:

Intake is gratis

Eerste coachsessie kost €99 *

Vervolgsessies kosten €75 *

 

* excl. BTW